GarageGarage   1/4 Mile Table1/4 Mile Table   Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 
www.drifting-bg.com Форуми
MERCEDES...Една Различна ДРИФТАЧКА..
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Български проекти / Bulgarian projects
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
MoToRsPoRtS_VT
Новобранец

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Май 04, 2010 5:50 pm    Заглавие: MERCEDES...Една Различна ДРИФТАЧКА.. Отговорете с цитат

Здравейте Колеги,
Накратко ще ви представя историята на автомобила за който давам всичко от себе си,и е безценен за мен!!!
Историята на мерцедеса започва през 1992г. когато съм бил едва на 3 годинки,бащами го внася от австрия.Колата е имала удари в
задня ляв и предня десен калник,но му направлио впечетление че няма абсолютно никакви ръжди което е рядкост за Австрйска кола,
и също така бил много запазен от към виншен вид и интериор.След около една година главоболия по колата тя вече се движи по Великотърновските улици.
Прескачаме няколко години и сме в 2005,когато съм все още на 15г.Мечта ми беше тогава да иамам пистов мотор,понеже няколко години преди това аз си имах моя кола Заз 965а с която си се занимавах и все още си пазя.Доста време бях събирал пари и успях да си купя мечтания мотор Априлия RS125.
Както всеки знае мерака минава бързо и после го продадох.С парите от мотора и други който бях събрал,бях решил да си купя кола която да е по нормална от заза и Шкодичката която после имах.Коментирах с бащами че съм се спрял на фиат браво или меган купе,който бяха доста по-популярни от сега.но не ми дистигаха пари.Имах едва 3100лв.Тогава получих предложение от баща ми да му дам тези пари,с цела да му помогна да си купи Е класа,която му беше мечта,
а в замяна получвам 190ятката.Общо взето стана така че си я купих от него,и бях много доволен че ще правя с нея каквото си пойскам.Тук Мога да приложа вече една снимка на мотора а в дъното е колата която е в начален стадий и тепърва ще започвам да да си я глася.

Ети И снимки на Различните"ПОДОБРЕНИЯ"на Мерцедеса

Ето.....Тук вече не сме с черни брони,новите номера,бял мигач,затъмнени стъкла смях смях смях

Тук е с нови амортисьори,навирил се е много лошо и готоф за офф роуд Embarassed Embarassed Embarassed

Годината е 2006.Тук е със първите джанти който ми купих 17"BRABUS Височината вече е найстина голяма смях смях смях

Лятото на 2007 отново с нови джанти,и един сенник който нещо неси е на мястото смях смях смях Аааа,Има и Вежди на фаровете Razz

Малко по-малко вече започва да ми идва акъла в главата и разбирам,че вече не всяко нещо което си сложил по колата се счита за тунинг.Почвам да харесвам по изчистени коли а не натрупани с веждички мрежички,спортни педали,и т.н.Планирам как да я направя, какъв цвят да е дали да слагам някакъв кит спойлери и брони,фарове ,стопове и т.н.След дълго молене на приятел бояджия Ноември месец колата се вкарва за боя и всичко друго каквото си наумя,вече дологоре имах някакъв план как да изглежда колата.Още на първия ден като я вкарах бях стигнал до това ниво.
Обещанията на бояджията бяха че ще е готова с боята до коледа,в последствие на нещата стана до нова година ,след това до великден,гергьов ден.Минаха цели шест месеца.Май месец дойде и аз имах бал.Исках да успеем да завършим колата и да я изкарам за изпращането ми.Понапънахме се и колата излеза на 14-15май.Аз бях много доволен от това което бяхме свържили през последните шест месеца.След много труд и безсънни нощи ето и резултата
Mного се радвах от резултата,карах си колата с голямо удоволствие,всички много я харесваха и аз много си я пазах.Беше ми станало жал да я изкарвам за да не я уцапам,всеки ден се миеше с беконтактно за да ми е чиста и да и се радвам.
есента на 2008г. дойде момента в който вече трябваше да помсля за нещо по мощно под капака смях Мислих какви ли не варианти и двигатели,и накрая ми попадна един 2.6 от форума на мерцедес клуб България.Отидох до софия видях мотора и много се колебах дали да го взема защото имаше липси по колата и немжеше да се запали.Отвътре ме изгаряше,нямаше как и просто го взех на риск.Прибрах се във Велико Търново и още на същата вечер моя двигател 2.0 124коня беше Вън от коша смях И ето Тепърва започват приклюенията,за първи път ще сменям двигател и незнаех много от нещата който ще се сблъскам
След два дни вигателя вече беше вътре с наредена инсталация
Бях решил твърдо колата да си остане автоматк понеже незнаех как ще се справя с това да я направя ръчка.Сяла седмица тъд и колата няма заплаване,нито има ток на свещите нито бензиновата помпа работи.Питах много жичкажий във Търново и всеки се оправдаваше с това че със сигурност съм объркал нещо по инсталацията,но аз бях сигурен че всичко съм направил както трябва.Накрая Най-Добрия майстор (поне за мен) В града който в момента е главен механик на Денис от габрово дойде да види какво става с колата.Всико беше вързано Нормално,и накрая повредата излезе просто никой не се сети че ще е от турбината на автоматичната кутия,понеже е за 4 цлилиндъра и датчика на вала не чете въобще Very Happy Very Happy Very Happy В мигом кутията беше вънка смях Сложих оригиналния маховик и даойде мига който очаквах КОЛАТА ЗАПАЛИ.Нямаше как трябваше да е ръчка монеже ми искаха 400лв за турбина от шестак автомат.Не беше толкова страшнойсправих се и с това вече да е ръчка Имаше още довършителни работи и всичко си тръгна по вода.Вържежа беше добър 166коня това беше най силната кола която бях карал.
Времето си вървеше колата си я карах и рподължавах да си я пазя и да и се радвам.Дойде 2009гВремето се запролети и аз изкарах колата от зимния и сън в гаража.След известно време се появи някакво щракане отзад.Диференциала роди!!! Very Happy Бях в стряшно безпаричие и единствения ми изход беше да го заваря.
Мился че това беше първия признак на колата зада стане сега в това състояние смях смях смях
По това време имах и е30 с което имах милиони главоболия.С него започнаха първите ми стъпки в дрифта!!!В последствие продадох бмвто и останах пез кола с която да дрифтя Crying or Very sad Купих си компакт който ми стана за ежедневка Very Happy Времето вървеше а аз нямах кола и все обмислях варианти какво да правя,.Правх си сметка, че като взема друго бмв,ще трябва пак да се слаа мотор,да се купуват джанти,окачване,и хляди работи.Помислих доста и погледнах на това че досега мерцедеса който вече седеше с месеци пред вкъщи защото си карах компакта,имаше повечето неща който трябва да купя за да направя една кола да я парзалям.
Взех решението-Мерцедеса ще МОЯТА ДРИФТАЧКА смях смях смях Знаете как е,започна се изхвърлянето на излишни неща по колата направих си ново табло с уреди,боядисах с кокпита,корито,дълбок волан,колани и т.х
Жалко че доста малко успях да покарам колата защото на едно каране на плевен за съжеление мотора роди Rolling Eyes Отново няколко месеца в бокса докато измисля пари от някъде и какво да правя.Решението беше че двигатела ще е друг.Намерих и сегашния двигател 3.0 189коня.Малееееее Доста Се ПооЛях Започвам По На КраТко Very Happy Very Happy Very Happy Сложих двигателя,продължих да си карам.Започнах малко подобрения и на външния вид.Лепенки На търновския отбор,по късно Всеизвесните джанти BROCK B1 който са любимци на много хора,Пейката отзад с която колата ми заприлича на Дрифтачките от ютуб и вимео смях
КАкво друго да кажа...това в момента е състоянието на мерцедеса
Общо взето това на кратко е историята на моята кола през последните 18 години.Има доста подробности който несъм споменал но ще ме извините,Ако ви интересува нещо за колата може да питате всичко за колата!!! Най-вече се надявам тази година да се проведе сезон.Ще правя всичко възможно да участвам във всяко едно от състезанията,и дай боже УСПЕХ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ!!!
Drift God

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 12:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Евала луд ... готин е станал мерца Wink

тука се едно си гледам е30ката отпред с тоя радиатор ехехе

Smokin' tires not drugs
http://www.youtube.com/watch?v=fA6tPp1t6e0

http://www.youtube.com/watch?v=N4OgECFiP7Q
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
LadaAbarth_Rally

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 12:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колицата е кукла,хубаво е да има малко разнообразие,неможе само бмв Двигателя не ти ли е умалял вече,мислиш ли нещо по въпроса?
Slide Controler

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 12:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

A 3.0-мотора от какво е?
G-N100KILA

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 2:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

браво, евала наистина уникална кола и различна от останалите дрифтачки Smile) Дай боже повече такива проекти в България Smile))
Скоростта е нашата религия!Ние сме наркомани.Само че, вместо пътечки,имаме двойна непрекъсната,вместо игла имаме педала на газта!А, вместо "Нирвана" червената зона на километража.Финалът ни е линията на хоризонта.
Върнете се в началото
MoToRsPoRtS_VT
Новобранец

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 3:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Двигатела е от 300sec W126 189коня е,Найстина ми омаля вече и се вижда че не и стига малко силата на колата.Обмислям различни вартянти като турбо или поне 24вентилова глава,но засега нямам възможност за нищо Sad Sad Sad
Slide Controler

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 3:21 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според тебе кой е по-добрия вариант?
24-клапановата глава или турбото?
DaSe
Slide Controler

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 4:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

колата е уникална евала ти прая

цвета е убиец Shocked досега такъф мерцедес не съм виждал, пожелавам ти тая година да те видим по състезанията много скъсани гуми и много мноого безаварийни километри с тва бебче

http://www.shox.com/ http://www.driftworks.com/
Върнете се в началото
///vlado
Drift error

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 5:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

определоно турбото .. а и с този мотор ..
той си е създаден за това Smile
Върнете се в началото
radlen
Slide Controler

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 8:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

A защо си направил водни пръскачки за задните колела?
SGCasper™
Куцото пиле

Местожителство: У нас за сега

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 8:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде се вика дошъл ти е акъла на време и си поел в правилната посока. Семпло и агресивно.

А турбо мурбо, 24 клапанови глави, мисли за аемджи.

Лошото е че и каквото и да направиш конете все не стигат, колата малее, а колкото по нагоре ходиш вече след 300 коня всичко става с по една две нули по скъпо.

Иначе евала, много ме кефи мерджо.

Върнете се в началото
BackWater
Drift error

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 9:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво, Вили, откак се познаваме винаги съм се кефил много на тая кола и на начина по който я караш. Успех ти пожелавам и занапред с този интересен проект Very Happy

B.I.B.L.E. - Basic Instructions Before Leaving Earth
Върнете се в началото
dunev20
Dark Force Drifter

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво, мераклииска работа. Много успехи ти пожелавам Smile

http://vimeo.com/8529125 - DMS drift team season 2009!

Върнете се в началото
kocta
Takumi

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 11:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

В перформанса има проект на жоро точно този мотор турбо Smile Резултата беше предоволен!
Уникален е Мерджа ... Хубав вкус към всичко имаш Wink
3000
Drift King

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Сря Май 05, 2010 11:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

SGCasper™ написа:
Къде се вика дошъл ти е акъла на време и си поел в правилната посока. Семпло и агресивно.
Много точно казано!
Сега в Гърция имаше един такъв Мерцедес с турбиниран 2.6,колата имаше страшно много сила и тръгваше от доста ниски обороти
Създайте нова тема   Напишете отговор    www.drifting-bg.com Форуми -> Български проекти / Bulgarian projects Часовете са според зоната GMT + 3 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Можете да пускате нови теми
Можете да отговаряте на темите
Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети